Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

informaatio

yleisesti darlow tauti asukkaat pelaaminen liity

Lyhyesti

  • Muurilla ympäröity alue, jolta löytyy suuri kaupunki, järvi ja metsää. 
  • Keskusta on raunioitunut pahiten, laitamilla on rauhallisempaa. 
  • Sähkö ja juokseva vesi toimivat vaihtelevalla menestyksellä.
  • Tauti puhkesi alkutalvesta 2017.
  • Kaupunki on ollut eristyksissä vuoden ajan. Eletään vuotta 2018.
  • Kukaan ei pääse kaupungista ulos, ja harva pääsee sisään. 
  • DA.C.R.A, eli Darlow'n kaupungin kriisinhallintakeskus pyrkii auttamaan. 

Miljöö

Morbus sijoittuu suureen kaupunkiin nimeltään Darlow. Darlow oli moderni ja menestyvä miljoonakaupunki Yhdysvaltojen itärannikolla, joka oli tunnettu varsinkin hyvästä koulutuksestaan ja kaupunkia ympäröivistä kauniista maisemista. Darlow ei sijaitse meren rannalla, vaan noin 50 kilometriä sisämaahan. Kaupunkia ympäröi sekametsät ja niiden peittämät matalat vuoret. Darlow on rakennettu Emsayjärven rantaan, joka on keskikokoinen mutta syvä, tummavetinen järvi. Emsay on lähinnä virkistysalue, mutta järvestä saa kyllä jonkin verran kalaakin. 

Darlow'n keskusta on moderni, mutta ei erityisen korkea. Kaupungissa ei ole suuria pilvenpiirtäjiä, mutta korkeita kerrostaloja löytyy. Melkein koko kaupungin alla kulkee laaja metroverkosto, ja julkisesta liikenteestä on jäänyt jälkeen myös junaraiteet jotka kulkevat kaupungin läpi muutamassa paikassa. Keskusta on nykyään yksi pahiten raunioituneita paikkoja Darlow'ssa, mutta harva rakennus on romahtanut. Monissa paikoissa on rikkoutuneita ikkunoita sekä romua ja roskaa kaduilla. Seinät ovat täynnä graffiteja, varsinkin alueilla joilla jengitoiminta on vilkasta. 
 

Kauempana keskustasta, esikaupunkialueella, rakennukset eivät ole yhtä korkeita, ja ne ovat myös vanhempia. Asutus on harvempaa, ja puistoalueita on enemmän. Varsinkin järven luona on paljon puistoja ja virkistysalueita. Järven lähellä olevat rikkaiden asuinalueet olivat melko kalliita, ja siellä olevat talot ovat suuria ja hienoja. Myös asuinalueilta löytyy joitakin liikkeitä tai palveluita, vaikkakin enää ne eivät tietenkään ole toiminnassa. Esimerkiksi täällä järven lähellä olevassa rikkaassa naapurustossa on ollut oma, suuri peruskoulu ja poliisiasema. 

Mitä kauemmas keskustasta ja järvestä kuljetaan, sitä harvempaa asutus on. Kaupungin laitamilla on köyhempää aluetta, ja muutama asuntovaunualue. Talot ovat matalia, ja korkeimmissakin kerrostaloissa on vain muutama kerros. Alueilla eli ennen taudin puhkeamista köyhää väkeä, eikä rikollisuuskaan ollut ennenkuulumatonta, mutta nykyään nämä alueet ovat aika autioita ja hiljaisia. Aivan kaupungin laitamilla on myös jonkin verran metsäisiä alueita, mutta muuri, joka ympäröi nykyään koko kaupunkia leikkaa suurimman osan luonnosta alueen ulkopuolelle. 

Darlow'n ympärillä oleva muuri on korkea ja valaistu. Siellä on koko vuorokauden ympäri armeijan sotilaita ja poliiseja vahtimassa, ettei kukaan pääse pois kaupungista tai sinne sisään. Muuria ei saa lähestyä, ja se tehdään hyvin selväksi esimerkiksi säännöllisillä kuulutuksilla. Jos joku hyökkää muurin kimppuun, tai yrittää kiivetä sitä paetakseen sotilailla on lupa ampua. Kannattaa siis pysyä kaukana muurista. 

< pelialueet ja resurssit >
 

Historia

Ennen kaikkea, Darlow oli vain normaali, menestynyt miljoonakaupunki Yhdysvalloissa. Kaupunki oli opiskelijan unelma: maineikas yliopisto, hyvä julkinen liikenne ja melko matalat vuokrat varsinkin kaupungin laitamilla. Opiskelijoiden lisäksi Darlow'sta kuka tahansa muukin saattoi löytää itselleen jotain, oli sitten kyseessä keskustan jännittävä yöelämä tai turvallinen lähiö jossa kasvattaa perhe. 

Darlow'n yliopistollinen sairaala oli hyvämaineinen ja suosittu paikka lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille. Sen lisäksi että rakennuksesta saattoi saada erittäin tehokasta hoitoa mihin tahansa ongelmaan, siellä tutkittiin myös monien erilaisten sairauksien – kuten syövän – parannuskeinoja. Vuoden 2017 puolivälissä tutkijat löysivätkin juurikin tässä sairaalassa uuden taudin, joka vaikutti piilevän  melkein jokaisen testattavan ihmisen geeneissä. Muutamalla potilaalla tauti aktivoitiinkin vahingossa, ja tajuttiin miten kauhea tämä tauti saattoi olla: potilaat kokivat suurta tuskaa, joka myöhemmin johti joko järjen menettämiseen tai kuolemaan. Tästä kauhistuneena tutkijat alkoivat heti tutkimaan, miten tätä tautia voitaisiin hoitaa.

Noin kuuden kuukauden päästä alkutalvella tutkijat luulivat löytäneensä ratkaisun tämän taudin torjumiseen. Rokotetta testattiinkin jopa joihinkin koepotilaisiin, ja tulokset vaikuttivat lupaavilta. Tämä ei kuitenkaan ollut täysi totuus, sillä parin päivän sisällä yhä useampi kaupunkilainen vaikutti alkavan kärsiä taudin oireista. Rokote olikin aktivoinut taudin entistä vahvempana, ja nyt se myös levisi. Kaikki, joiden geeneissä tauti oli piilenyt, ja jotka tulivat kontaktiin sellaisen henkilön kanssa, jolla tauti oli aktivoitunut, saattoivat myös alkaa kärsimään taudista. Huomattiin kuitenkin nopeasti, etteivät kaikkien oireet välttämättä olletkaan samanlaiset

Ei kulunut kauaa, kun muu maailma sai kuulla Darlow'n mysteeritaudista. Armeija sulki nopeasti jokaisen tien ja muun kulkureitin sisään tai ulos kaupungista, ja koko alue asetettiin karanteeniin. Ketään ei päästetty ulos, eikä kukaan uskaltautunut sisään. Kaupungin ympärille rakennettiin muuri, jota valvotaan edelleen vuorokauden ympäri. Sen lisäksi että tautia valvotaan, pyritään myös auttamaan kaupungissa jumissa olevia terveitä henkilöitä. Media on seurannut Darlow'n tapahtumia ulkopuolelta, ja koko maailma tietää jo kaupungin tapahtumista. Taudin leviäminen on suuri pelko, ja harva ulkopuolinen selviää päivästään ilman että kuulee jotain siitä. 

Nyt eletään vuotta 2018, ja kaupunki on ollut eristyksissä jo vuoden

 

Elämä Darlow'ssa

Ensimmäisten päivien aikana kukaan Darlow'ssa ei tiennyt mitä tapahtui. Muutamasta sairastuneesta ihmisestä tuli nopeasti kymmenen, ja kymmenestä monta kymmentä. Ei oltu varmoja siitä, mikä sairaus oli kyseessä tai miten se levisi, mutta tiedettiin että se levisi nopeasti. Sairastuneiden tila paheni myös erittäin nopeasti, joten paniikki alkoi myös levitä kaupungissa. Sairaalat olivat tupaten täynnä, ja levottomuuksia esiintyi jo. Varsinkin silloin, kun ihmisten liikkumista pois kaupungista alettiin estää, kunnon paniikki nousi ja kaupunki alkoi ajautua kaaokseen

Kuukauden sisällä tauti, paniikki ja kaaos oli levinnyt koko kaupunkiin. Kukaan ei päässyt ulos, eikä kukaan päässyt alussa sisään. Joillakin oli perheenjäseniä nyt kaupungin reunoilla seisovan muurin takana, eikä asukkailla ollut mitään keinoja tavata heitä enää. Lakia ja järjestystä ei enää noudatettu, ja rikollisuus alkoi kukoistaa. Kauppoja ryöstettiin, ja kaikki alkoivat varautua pahimpaan. Kukaan ei ollut turvassa, varsinkaan kun tauti oli kehittynyt tarpeeksi pitkälle, ja muutti nyt osan sairastuneista järjettömiksi hulluiksi

Monet kuolivat, tai joutuivat muuten taudin uhreiksi. Ne jotka selvisivät lievillä oireilla tai ilman joutuvat kamppailemaan nyt elämänsä edestä, jos he haluavat nähdä seuraavan päivän. Kaupungin sisällä perustettiin jengejä ja muita yhteisöjä, koska monessa tilanteessa yhdessä on helpompi selvitä kuin yksin. Moni on kuitenkin päättänyt pysytellä yksin. Varsinkin kaupungin laitamilla liikkuvat pysyttelevät yleensä omissa oloissaan, sillä jengitoiminta on keskittynyt lähinnä keskustaan

Darlow'n asukkaat eivät kuitenkaan ole täysin yksin. Vaikka he ovatkin tavallaan vangittuina vaarallisen taudin, kuolevien ihmisten, sekopäiden ja väkivaltaisten jengien kanssa, heitä pyritään auttamaan edes hiukan. Kaupunkiin on perustettu kriisinhallintakeskus, DA.C.R.A, joka toimii niin kaupungin sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Darlow'n sähköjä ja juoksevaa vettä pidetään päällä ja melko toimivana, ja kaupunkiin tiputetaan säännöllisin väliajoin apupakkauksia. Sähköt ja vesi toimivat vaihtelevalla menestyksellä, ja varsinkin keskustassa on alueita joilla nämä eivät toimi ollenkaan. Nykyään kaupunkiin saatetaan lähettää tutkijoita tai apujoukkoja, jotka eivät kuitenkaan pääse välttämättä palaamaan. 

Nykyään elämä Darlow'ssa on raskasta ja vaikeaa kamppailua ja selviytymistä. Vaikka asukkaita pyritäänkin auttamaan, moni on yksin ja joutuu selviämään omillaan. Hätätilanteisiin ei saa apua mistään, ruoka saattaa olla harvassa ja monesti ihmiset kääntyvät toisiaan vastaan. Kehenkään ei tunnu voivan luottavan, joissakin tapauksissa ei edes omiin perheenjäseniin. Rikollisuus kukoistaa, koska lakeja ei ole, eikä kukaan olisi edes niitä enää valvomassa. 

 

DA.C.R.A

DA.C.R.A eli Darlow Crisis Response Agency, on Darlow'n kaupungin kriisinhallintakeskus, jonka toimintaa on toteutettu vahvasti yhteistyössä Yhdysvaltain puolustusvoimien kanssa. DA.C.R.A.toimii niin kaupungin sisällä kuin sen ulkopuolellakin, ja voi sanoa, että DA.C.R.A on Yhdysvaltain keskeisin kriisiavun tarjoaja, vaikka sen toiminta sijoittuukin pääosin Darlow'n kaupunkiin.

Kukaan ei tiedä mistä DA.C.R.A on muodostunut, sillä hyvin harva ihminen tiesi koko keskuksen olemassaolosta ennen taudin leviämistä. Kyseisestä syystä keskusta vastaan on punottu salaliittoteorioita, ja jopa nostettu pystyyn vastarintaliikkeitä – usein epäonnisia sellaisia. DA.C.R.A pyrkii eliminoimaan kaikki toimintaansa uhkaavat aatteet ja ihmisjoukot, mikä on erittäin kiistanalainen toimintatapa niinkin suurelta kriisinhallintakeskukselta.

DA.C.R.A:lla on suuret toimitilat kaupungin ulkopuolella, ja sen sisäpuolella keskuksen jäsenet liikkuvat lähinnä joko yksin tai pienissä ryhmissä. Heidät voi tunnistaa armeijamaisesta, mustasta uniformusta, sekä siitä että yleensä he kantavat mukanaan tehokkaita tuliaseita. Monet Darlow'ssa pelkäävät DA.C.R.A:n sotilaita, eikä heihin uskalleta luottaa, vaikka he kertovatkin tulleensa auttamaan. Ihmisillä on kuitenkin paljon epäilyksiä tämän suhteen. 

Mitä enemmän mutantteja on tullut esiin, sitä enemmän DA.C.R.A on näistä kiinnostunut. Huhutaan, että jotkut mustapukuiset sotilaat ovat yrittäneet jopa ottaa mutantteja kiinni, mutta tietenkin nämä ovat vain huhuja, joihin ei välttämättä kannata luottaa. 
 

< ylös >

 
©2019 mσrвus - suntuubi.com