Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

blogi

Morbuksen blogi on tarkoitettu lähinnä eräänlaiseksi uutis- ja ilmoituskanavaksi ylläpidolle. Blogissa kerrotaan tarkemmin mahdollisista päivityksistä, tapahtumista ja juonista liittyen Morbukseen ja peliin näin yleisesti. Varsinkin pelaajan kannattaa pitää tätä sivua silmällä, ja jättää rohkeasti kommenttia jos on jotain sanottavaa. 
 

Kuukauden hahmo
31.03.2019 00:25 | Ylläpito

Hei vaan kaikille, pitkästä aikaa tulen tänne blogiin höpisemään. Sivuille on ilmestynyt hetki sitten uusi linkki (Hahmot -> Hahmotilastot -> Kuukauden hahmo) joka saattaa antaa jo jonkinlaisen idean siitä, mistä on kyse. (Ja myös ehkä tämän postauksen otsikko, jos luit sen heh) 

Elikkäs kuukauden hahmo on tämän blogipostauksen aihe. Tämä on tuttu juttu varmasti muista roolipeleistä, ja Akit4:n ehdottamana se tulee myös tänne Morbukseen! Valitsemme siis joka kuukausi pelin aktiivisimmista hahmoista voittajan, joka saa kuukaudeksi tämän hienon tittelin, ja pääsee sitten meidän omaan hall of fameenkin sen jälkeen. Aika hauska juttu, eikö? No vielä hauskempaa tässä on se, että meillä kuukauden hahmo pääsee myös vastaamaan haastatteluun pelaajansa kanssa. Ylläpito yrittää keksiä joka kuukausi hiukan erilaisia kysymyksiä, ja tietenkin pelaajatkin saavat niitä ehdottaa! 

Joka kuukausi julkaistaan blogissa postaus, jossa ylläpito listaa kuukauden ehdokkaat (hahmot, joilla on pelattu ja kirjoitettu tarinoita, edellinen voittaja ei voi osallistua seuraavan kuukauden äänestykseen, aktiivisin hahmo löytyy listalta ensimmäisenä) ja pelaajakunta pääsee valitsemaan niistä lempparinsa. Äänestäminen tapahtuu blogipostauksen kommenteissa yksityisellä. Haastatteluun saa myös ehdottaa kysymyksiä, ja ne voi lähettää julkisesti tai yksityisesti.
 

maaliskuun hahmo

Ehdokkaat:

 • Justin Anderson (Akit4)
 • Draga Jones (Kira)
 • Adil Anand (Cualacino)
 • August Cardei (Cualacino)
 • Lakia Sayyid (Tiuhti)
 • Simon White (Tiuhti)
 • Alessio Anderson (Tiuhti)
 • Barzillai May (Tiuhti)
 • Elijah Davis (Zaaga)
 • Park Minjae (Akit4)
 • Thomas Williams (Akit4)
 • Katie Thorn (Trithan)

(Kommentoi yhden hahmon nimi kommenteissa yksityisesti!) 

Haastattelu:

 1. Mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiosaarelle?
 2. Oletko enemmän aamu- vai iltaihminen?
 3. Mikä on pahin pelkosi?
 4. Onko sinulla erikoista tai salaista taitoa?
 5. Mitä tekisit, jos joutuisit tautisten saartamaksi?

(Haastatteluun voi vastata vain hahmon näkökulmasta, mutta myös pelaaja voi vastata kysymyksiin! Kun voittajasta ilmoitetaan, voi pelaaja lähettää haastattelun vastaukset tämän blogipostauksen kommentteihin tai vieraskirjaan yksityisellä, ja ne lisätään Kuukauden hahmo -sivulle!)


Maaliskuun hahmoa voi äänestää 7.4 asti, tai siihen mennessä että useampi pelaaja on äänestänyt ja tulos vaikuttaa selvältä.


( Päivitetty: 03.04.2019 11:11 )

 - Ylläpito | Kommentit (5)KommentoiPelaajasivut ja suunnitelmat
11.01.2019 18:20 | Trithan

Moi! Osa on ehkä huomannutkin jo, mutta Morbuksen sivuille on ilmestynyt uusi toiminto: pelaajasivut ja suunnitelmat. Kyseessä on pelaajille tarkoitettu foorumi, jonne voi tehdä oman pelaajasivun (eli listata omat hahmot, suunnitelmat ja aikajanat), jotta pysyy paremmin mukana pelin kulussa. Foorumilla myös suunnitelmat pysyvät paremmin tallessa kuin chatissa. 
 

Löydät foorumin "Hahmot" -sivun alaosasta löytyvän linkin takaa. Sinun täytyy rekisteröityä foorumille, jotta pystyt kommentoimaan ja luomaan siellä aiheita. Vaikka et olisikaan pelaaja, saat rekisteröityä sinne, jos olet liittymässä! Ylläpito ei ole vielä täysin oppinut käyttämään foorumia, mutta apua saa jos sitä kysyy! Foorumilta löytyy ohjeet pelaajasivun tekemiseen ja ylläpitämiseen. 

Pelaajasivujen tarkoitus Morbuksessa on helpottaa pelaajia ja ylläpitoa pysymään perillä siitä, kuka menee missäkin. Pelaajasivuille pystyt halutessasi listaamaan kaikki menneet ja käynnissä olevat pelitilanteesi aikajanaksi, tulevat juonet ja toiveesi hahmolle. Foorumilla on myös oma alueensa suunnittelulle, jossa kuka tahansa voi suunnitella juonia hahmoille tai peliin yleisesti. Suunnittelualueelle voi tehdä oman henkilökohtaisen aloituksen, tai sitten tehdä vain ketjuja kun jokin juoni tulee mieleen. Muiden aloituksiin voi mennä laittamaan viestiä vapaasti suunnittelualueella. 
 

Jos jäi jotain kysyttävää, laita vain kommenttia tulemaan! :)


( Päivitetty: 24.03.2019 22:49 )

 - Trithan | KommentoiKehityspohdintoja
02.01.2019 09:29 | Trithan

Terve vain kaikille ja hyvää uuttavuotta! Vuosi 2019 alkoi itsellä loman tunnelmissa, vaikka tulihan sitä ajettuakin ystävän kanssa monta tuntia aivan kamalassa lumimyrskyssä. No, siitä selvittiin elossa, ja nyt olen palannut päivittelemään Morbusta aktiivisesti! :)

Morbus on ollut nyt jo jonkin aikaa pystyssä, joten nyt tuntuu hyvältä hetkeltä katsoa hiukan taaksepäin ja pohtia, mitkä asiat ovat toimineet, ja mitkä eivät. Suurin asia, mikä itsellä ainakin tulee mieleen, on ajan kulku peleissä. Itse ajattelin nykyisen olevan hyvä - pelit kulkevat oikean elämän vuodenajan mukaan, vaikka vanhat pelit pysyvätkin siinä ajassa, missä ne on aloitettu - tämä on toiminut hyvin tapahtumien kanssa, mutta aika tuntuu ainakin minusta kulkevan liian nopeasti
 

Joten, mitä teiltä pelaajilta haluan kysyä on se, haluatteko te tähän toimintaan jotain muutosta? Itse olen pelannut peleissä, joissa itse päätetään päivämäärä, jolloin peli tapahtuu. Tämä helpottaa tarinankerrontaa, sillä vaikkapa kesäpeliä voi helposti pelata talvella jos siihen on tarvetta. Tämä kuitenkin vaikeuttaisi koko kaupunkia ja kaikkia pelejä koskevia tapahtumia, joita ainakin itse pidän tärkeänä osana Morbusta. Toinen vaihtoehto luultavasti olisi siirtää pelissä vuodenaikaa omaan tahtiinsa, roolipelaamistahdin mukaan. Tämä kuulostaa ainakin omalta mieleltäni järkevältä. Tässä tapauksessa varmaankin lähtisimme nyt jostain tammikuusta liikkeelle, ja kuu vaihtuisi helmikuuksi vasta kun pelit olisivat siihen valmiita - riippumatta siitä, mitä kuuta eletään oikeassa elämässä. Toki, jos te pidätte nykyistä tapaa hyvänä, voidaan asiaa olla muuttamattakin. 

Jättäkää siis tämän blogipostauksen kommentteihin oma mielipiteenne asiasta! Toivottavasti joku ainakin tajusi tästä höpinästäni jotain, jota kirjoittelen lentokentällä. Taustalla soi joku ärsyttävä lasten lauluohjelma, ja tuntuu siltä ettei se lento tule ikinä...


Hyvää uuttavuotta!!


( Päivitetty: 24.03.2019 22:49 )

 - Trithan | Kommentit (2)KommentoiEnsimmäinen luukku
01.12.2018 08:45 | Ylläpito

Ensimmäinen joulukalenterin luukku aukeaa jo tänään, 1.12! Luukun takaa paljastuu kirjoitustehtävä, jonka suorittamisesta palkitaan. Osallistuminen tapahtuu tämän blogipostauksen kommenteissa, joihin valmiit tekstit lähetetään julkisella viestillä. Muiden tekstejä saa myös kommentoida niin tässä kuin chatissakin. Seuraava luukku aukeaa 10.12.
 

1. JOULUN MUISTELMIA

Tehtävä on siis kirjoittaa hahmosi menneestä joulusta (tai muusta talvisesta juhlasta) tarina tai runo. Kummankaan ei tarvitse olla pitkä romaani, vaan lyhyempikin teksti riittää, eikä sen laatu tai pituus määrää kuinka hyvin siitä palkitaan. Mennyt joulu voi olla vaikkapa viimevuodelta tai kenties hahmosi lapsuudesta - sen saat päättää sinä itse. On kuitenkin tärkeää, että tekstissä korostuu juhla ja muistot. 

Aikaa kirjoittaa on 24.12 asti, jonka jälkeen tekstit julkaistaan hahmojen sivuilla ja niistä jaetaan palkinnot. Jokainen osallistunut hahmo palkitaan! Jos sinulla on useampi hahmo, sinun ei välttämättä tarvitse kirjoittaa jokaisella, vaan voit päättää kenellä hahmollasi suoritat tämän luukun tehtävän. Tietenkin saat suorittaa tämän myös kaikilla, jos haluat. Tähän luukkuun osallistuminen on myös täysin vapaaehtoista, joten jos tuntuu siltä ettet ehdi osallistua, ei mitään hätää. 

Huom! Lisäaikaa myönnetty 13.1 asti!


Hyvää joulukuun alkua ja joulunodotusta toivottaa Morbuksen ylläpito! <3 


( Päivitetty: 24.03.2019 22:48 )

 - Ylläpito | Kommentit (3)KommentoiNeljäs luukku
24.12.2018 07:35 | Ylläpito

Morbuksen ensimmäinen joulukalenteri saadaan päätökseen neljännellä luukulla. Tämän luukun takaa et löydä tehtävää, peliä tai mitään kovin erikoista, vaan yksinkertaisen toiveen siitä, että pelaajat jättäisivät jälkensä blogin kommentteihin. 

4. JOULUAATTO

Nyt se on taas koittanut: Jouluaatto. En tiedä teistä, mutta itse en ole kovinkaan suuri jouluihminen, muuten kuin vasta itse aattona. Tämä joulukalenteri oli kuitenkin mukava tapa saada minutkin juhlamielelle, kun sai odottaa itse päätapahtumaa tälläisen kautta, kun itselläni ei omaa joulukalenteria ole. Omasta mielestäni Morbuksen ensimmäinen joulukalenteri sujui ihan hyvin, ehkä ensi vuonna saamme jotain vielä hienompaa aikaiseksi! 

Tässä luukussa ainoa tehtävä pelaajille (ja miksei vaikka muillekin stalkkijoille tai tänne eksyneille!) on jättää viesti tämän blogipostauksen kommentteihin. Voit toivottaa muille hyvää joulumieltä, kertoa omista perinteistäsi tai vaikka kertoa toiveitasi uudellevuodelle. Vaikka itse jouluaattona ei ehtisikään tänne kommentoimaan, sitä voi jatkaa vaikka ensivuoteen asti, jos siltä tuntuu. Jos joku on myös kirjoittamassa ensimmäisen luukun joulutarinaa, ilmoitathan myös ensimmäisen luukun kommenteissa? Annamme lisäaikaa niille, jotka ovat siihen osallistumassa.

Ps. Hahmoille on lisätty joululahjat ;)
 

Lämmintä ja glögintuoksuista juhlaa toivottaa koko Morbuksen väki! <3


( Päivitetty: 24.03.2019 22:48 )

 - Ylläpito | Kommentit (4)KommentoiKolmas luukku
17.12.2018 08:40 | Ylläpito

Joulukalenterin kolmas luukku aukeaa... Tällä kertaa luukun takaa paljastuu jouluaiheinen pikaroolipeli! Siihen osallistutaan sille tehdystä omasta vieraskirjastaan, jonka löydät Toiminta -sivulta tai tämän linkin takaa!

3. Pikkujoulut salakapakassa

Salakapakassa juhlitaan pikkujouluja nyt  viikko ennen joulua. Kuka tahansa, joka on valmis jättämään aseet ulkopuolelle ja käyttäytymään sisällä siististi, on tervetullut. Paikan päältä saa ruokaa sekä juomaa, jonkin verran sitä on tarjolla ilmaiseksi, mutta jos haluaa jotain hiukan parempaa, siitä täytyy maksaa vaihtokaupan avulla. Pikkujouluissa esitetään musiikkia sekä muita esityksiä, kuten esimerkiksi stand uppia, ja takahuoneessa pelataan mm. pokeria. Pokeripöytään pääsee kuitenkin vain, jos on tarjottavana panokseksi jotain hyödyllistä tai kiinnostavaa. Monet Darlow'n asukkaista ovat tulossa pikkujouluihin, mutta koska Salakapakka on neutraali alue, mahdollisilta tappeluilta toivottavasti vältytään! 

Roolipeliin osallistutaan sille tehdyssä omassa vieraskirjassaan. Voit tuoda hahmosi peliin riippumatta siitä, onko sillä peli jo kesken normipelissä, tai missä hän on siellä. Rooliviestien ei tarvitse olla yhtä pitkiä tai huolellisia kuin normiroolipelissä, ja pelissä voi keskittyä esimerkiksi enemmän keskusteluun jne. Saatte päättää itse mitä teette :). Aikaa pelata on helmikuun puoliväliin asti, mutta peli voidaan sulkea jo aikaisemminkin jos se päättyy sitä ennen. 
 

Hyvää talvea ja juhla-aikaa kaikille!  <3 


( Päivitetty: 24.03.2019 22:48 )

 - Ylläpito | KommentoiToinen luukku
10.12.2018 08:00 | Ylläpito

Morbuksen joulukalenterin toinen luukku on nyt auki! Tämän luukun takaa paljastuu pieni aarteenetsintä, johon osallistutaan jättämällä yksityisellä kommenttia tämän blogikirjoituksen alle! Osallistuneet ja parhaiten menestyneet palkitaan! Seuraava luukku aukeaa 17.12. 
 

2. LAHJOJEN METSÄSTYSTÄ

Morbuksen sivuille on piilotettu 10 kappaletta pieniä lahjapaketteja  tai pienempi ), ja niiden löytäminen on teidän, pelaajien, tehtävänä! Jokaista ei tarvitse löytää, mutta löydettyjen pakettien lukumäärä ratkaisee sen, minkälaisen palkinnon tästä saa. Jos sinulla on useampi hahmo, valitse niistä yksi, jolle palkinto annetaan. 
 

Löydetyistä paketeista tehdään lista, joka kommentoidaan yksityisesti tämän postauksen kommentteihin. Lisää listaasi sivun nimi ja yleisesti lahjapaketin sijainti sivulla, kuten "Roolipeli, chatin alapuolella". Aikaa pakettien etsimiseen on siihen asti, että kolmas luukku avataan 17.12. Tähän luukkuun osallistuminen on vapaaehtoista. Pitäkää hauskaa!
 

Morbuksen ylläpito toivottaa kaikille mukavaa joulunodotusta! <3


( Päivitetty: 24.03.2019 22:48 )

 - Ylläpito | Kommentit (4)KommentoiIlmoitusasiaa: uusi tapahtuma, joulukalenteri
28.11.2018 16:05 | Trithan

Moi vaan kaikki, jotka sattuu tämän nyt lukemaan. Tuleepahan tännekin viimein jotain kirjoitettua! Avataas Morbuksen blogi ihan vain ilmoitusasialla, näin marraskuun lopussa alamme valmistautumaan jouluun (tai mitä ikinä nyt juhlitkin, mutta kutsutaan sitä nyt yleisesti jouluna!) ja sen tapahtumiin! Pelissä alkoi myös eilen uusi iso tapahtuma, josta kerron myös hiukan tässä.
 

Sähkökatkos

Okei elikkäs, eilen lähti käyntiin pelin ensimmäinen iso tapahtuma, joka on kaikille pakollinen ja vaikuttaa kaikkiin peleihin. Sähköt on siis katki koko Darlow'n alueella, ja ongelmia on myös jo valmiiksi huonoissa yhteyksissä ulkopuolelle, sekä juokseva vesi pätkii. Samalla alkutalven sää on muuttunut aiempaa kylmemmäksi, joten olo saattaa tulla tukalaksi jos ei löydä lämpöä jostain. 

Darlow'ssa aika monessa paikassa oli vielä sähköt jäljellä, kuten rakennuksissa. Tietenkin jos jokin on mennyt rikki, ei sitä ole kukaan korjannut. Keskustassa on myös joitakin rakennuksia, jotka ovat menneet niin huonoon kuntoon, ettei siellä ollut kulkenut sähköt aiemminkaan ollenkaan. Nyt tosiaan missään ei ole sähköjä, ellei siellä sitten ole aggregaattia, jolla tuottaa sähköä polttoaineen avulla. 

Tämän tapahtuman tulee näkyä peleissä, jos hahmot siis ovat paikassa jossa on esimerkiksi aiemmin toimineita sähkölaitteita, valaistusta tai lämmitystä. Darlow'n yöt ovat pimeitä, eivätkä katuvalot toimi enää, joten yöllä varsinkiin tulee olla varuillaan. Taskulamput ja muut pattereilla toimivat laitteet ovat käteviä, kuten myös tuli. Tuli tuo myös lämpöä, joten tulentekovälineetkin ovat tärkeitä tässä tilanteessa, tai sitten ylimääräinen vaatetus tai muu lämmike. 
 

Joulukalenteri

Morbus juhlii joulua melko perinteisesti joulukalenterin avulla. Meillä ei kuitenkaan ole 24 luukkua, vaan neljä - yksi jokaiselle viikolle. Ensimmäinen luukku avautuu jo parin päivän päästä eli 1.12, mutta seuraavat kolme avautuvat maanantaisin aina 24.12 asti. Luukut ilmestyvät aina tänne blogiin, ja jokaiselle tehdään tänne oma postaus. Luukkuihin osallistuminen on vapaaehtoista, ja se tapahtuu aina blogin kommenteissa. 

 


( Päivitetty: 24.03.2019 22:47 )

 - Trithan | Kommentoi


RSS

©2019 mσrвus - suntuubi.com